Search This Blog

Sunday, August 11, 2013

Οικονομία, Ασφάλεια, Διακυβέρνηση

Ο Πλάτωνας και η αρχαία ελληνική παράδοση μας διδάσκουν ότι η Οικονομία η Ασφάλεια και η Διακυβέρνηση είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες για την ευημερία του κράτους και των πολιτών του.

Η εμπλοκή της κυβέρνησης στην Οικονομία (Τράπεζες, Ηλεκτρισμός, Τηλεπικοινωνίες, Ύδατα, Συγκοινωνίες, Φυσικό Αέριο, Υγεία, Καζίνο, Μεγάλες Επενδύσεις, Εκπαίδευση, Τρόικα κ.λ.π.), η ανάθεση του Υπουργείου Άμυνας στον επαγγελματία Υπουργό που μας άφησε επί προηγούμενης θητείας του χωρίς νερό, ο διορισμός ενός βοηθού γενικού εισαγγελέα που μέχρι προχθές ασχολείτο κάπου μεταξύ της επικίνδυνης ζώνης του πλουτισμού και της πολιτικής, και η συνεχιζόμενη παρουσία στους κρατικούς θεσμούς των περισσότερων συνυπεύθυνων που δεν απότρεψαν τις πρόσφατες τραγωδίες, συμπεριλαμβανομένων πολλών βουλευτών που εξακολουθούν να λαϊκίζουν χρησιμοποιώντας «πολιτικά κριτήρια» αντί τον ορθολογισμό, αποτελούν κακούς οιωνούς για βελτίωση της κατάστασης.

Αυτά σίγουρα δε σημαίνουν ότι το κράτος θα πρέπει να βιαστεί να ιδιωτικοποιήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης και σε εξευτελιστικές τιμές τους οργανισμούς που ελέγχει. θα πρέπει όμως να προετοιμάσει την απεμπλοκή του εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν. Ούτε ότι θα πρέπει να διώξει άμεσα κάθε γλοιώδη κρατικό αξιωματούχο. Απλά, ότι θα πρέπει να αλλάξει τα κριτήρια με βάση τα οποία απονέμει τα κρατικά αξιώματα.

Η Τρόικα, οι ξένοι σύμβουλοι, επενδυτές, δανειστές και διαμεσολαβητές επιδιώκουν τα δικά τους συμφέροντα. Χρειάζονται κρατικοί αξιωματούχοι με την ικανότητα και τη θέληση να μεριμνήσουν για τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών του..

No comments:

Post a Comment