Search This Blog

Sunday, August 25, 2013

Χριστόφιας, Ορφανίδης και Σια

Ο πρώην Πρόεδρος δεν αποτέλεσε έκπληξη με την παράσταση που επέλεξε να δώσει ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής. Προσωπικά δεν περίμενα και τίποτα διαφορετικό από ένα Πρόεδρο και την παρέα του που εξακολουθούν να προσπαθούν να πουλήσουν κομμουνιστικές ουτοπίες παραγράφοντας, παρασιωπώντας, υποστηρίζοντας και ωραιοποιώντας τα εγκλήματα και τα αίσχη που διέπραξαν εις βάρος των πολιτών τους οι κυβερνήσεις της Σοβιετικής Ένωσης και άλλων κομμουνιστικών καθεστώτων.  Σίγουρα δεν τον περίμενα να σεβαστεί τους νόμους ή τους θεσμούς ως θέμα αρχής για ένα πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλωστε ο Σωκράτης, που δέχτηκε την άδικη θανατική ποινή που του επέβαλαν, δεν ήταν ούτε πρόεδρος ούτε κομματάρχης.

Ούτε περίμενα ποτέ ότι ο κ. Ορφανίδης η ο οποιοσδήποτε άλλος κρατικός αξιωματούχος δεν επέλεξε την Κύπρο για να ζήσει, θα μπορούσε ποτέ να θέσει το κοινό καλό των Κυπρίων υπεράνω του προσωπικού του συμφέροντος.

Ούτε περίμενα ποτέ ότι οι πρώην δικαστές της ερευνητικής επιτροπής είναι αδέκαστοι και ανεξάρτητοι σοφοί. Οποιοσδήποτε έχει ποτέ συρθεί από την επίορκη αστυνομία ενώπιον κάποιου αχάπαρου δικαστή, μπορεί να αντιληφθεί τι λέω.


Εμείς όμως κύριε Χριστόφια, δεν επικαλεστήκαμε το αχρείο σύστημα, που εσείς δημιουργήσατε, για να γλυτώσουμε το τομάρι μας. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη νόμων και θεσμών, ακόμη και όταν αυτά υπολειτουργούν. Ούτε έχουμε την ευκαιρία να πηγαινοερχόμαστε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, εν μέσω κρατικών αξιωμάτων, και να αφήνουμε ένα ολόκληρο κράτος να τα βγάλει πέρα με τα δικά μας λάθη και παραλήψεις, όπως ο κ. Ορφανίδης.

No comments:

Post a Comment